Start

Nyheter

Öppet

Nu har vi snö i backen och det är öppet i helgen 10.00-16.00 och på onsdag kväll 17.30-20.30.

Det är stora backen som är öppen, tyvärr ännu inte i fullbredd utan med något begränsad framkomlighet pga av något för lite snö. Lilla backen och lilla liften är tyvärr stängd tills vidare och det går bra att åka pulka i den backen istället.

Vintercaféet har öppet när backen är öppen och där finns det varma och kalla drycker, lättare rätter, fika och godsaker. Där finns även möjlighet att äta medhavd matsäck mot en liten stugavgift.

Skiduthyrningen nere vid parkeringen har samma öppettider som backen och där hyr du din utrustning. Skidor, stavar, pjäxor. Även snowboard och hjälm finns att hyra.

Det finns grillplats med bänkar vid liftens påstigning.

Vi tar kort i hela anläggningen.

När det är minusgrader kommer snösystemet att arbeta i Ombergsliden. Detta för att vi ska kunna bredda stora backen och så fort som möjligt även öppna lilla backen och stora hoppet. Vi hoppas att ni har förståelse för eventuell snörök från snökanonerna.

Välkomna till vintern på Omberg!

Skidskola

I nuläget är Barnbacken stängd.
Det krävs några fler dygn med kyla för att kunna göra mer snö, så att Barnbacken kan öppnas.
Det innebär att skidskolegrupperna Lämmeln och Räven eventuellt ställs in.
Berörda deltagare meddelas via mail på fredag 19/1.

Ombergsliden öppnar för säsongen!

Nu på lördag den 13 januari öppnar Ombergsliden för säsongen!
Vi har öppet 10.00-16.00. Det finns natursnö i pulkabacken. Jockes skiduthyrning har öppet och i stugan är serveringen öppen.
Snön räckte dock inte riktigt till hela anläggningen så backen är inte i fullbredd och lilla liften är stängd tills vidare.
Välkomna till ännu en snöig säsong i Ombergs bästa backe!

Skidskola

Nu kan man anmäla sig skidskolan.
Välkomna!

Skidskolan

Skidskolan tackar alla för denna säsong.
Välkomna åter i januari 2018.

Vi har fortfarande snö...

Det finns fortfarande snö i Ombergsliden men naturligtvis tär regnet och plusgraderna på snötäcket. Vänta därför inte med att åka skidor utan passa på medan vi fortfarande har öppet.

Öppet lördag och söndag 10.00-16.00 med skiduthyrning och vintercafé.

Välkomna!

Framöver...

Vi hade ett härligt sportlov i Ombergsliden och nu laddar vi om och återgår till våra ordinarie öppettider.

Onsdag kväll 17.30-20.30. Lördag och söndag 10.00-16.00. Jockes skiduthyrning har öppet varje gång som backen har öppet och samma sak gäller vintercaféet.

Välkomna till vintern i Ombergsliden!

Sportlov v 8

Nästa vecka är det äntligen sportlov och Ombergsliden har öppet hela veckan med skiduthyrning och vintercafé. Det finns en liten avgränsad pulkabacke i lilla backen. Vi har grillplatser och det finns möjlighet att äta medhavd matsäck i stugan mot en liten stugavgift.

På fredagskvällen 17.30-20.30 är det disco i backen med musik och coola lampor.

Våra öppettider är:
måndag 10.00-16.00
tisdag 10.00-16.00
onsdag 10.00-16.00
onsdag kväll 17.30-20.30
torsdag 10.00-16.00
fredag 10.00-16.00
fredag kväll 17.30-20.30 disco
lördag 10.00-16.00
söndag 10.00-16.00

På onsdag och fredag stänger liften kl. 16.00 och öppnar igen kl. 17.30. Dagskort gäller ej under kvällsåkningen. Vill man åka på kvällen måste man köpa ett kvällskort.

Välkomna till Ombergs bästa backe!

Nu går snökanonerna igen

Tack vare det kalla vädret kan vi fortsätta med snöläggningen på Omberg. På grund av snöläggningen är lilla backen stängd i morgon onsdag 8/2 under kvällsåkningen. Anläggningen i övrigt är öppen som vanligt 17.30-20.30 med skiduthyrning och vintercafé. Välkomna till Ombergsliden!

Skidtestarlördag

Nu på lördag kl. 11.00-14.00 finns det möjlighet att testa skidor i Ombergsliden! Det är Jockes Alpinservice som dukar upp ett smörgåsbord med olika skidor som alla som vill får testa i backen. Passa på!

Vi har öppet lördag och söndag 10.00-16.00. I Vintercaféet finns både gott att äta och gott att dricka och utsikten bjuder vi på. Skiduthyrningen har allt ni behöver för en lyckad dag i backe: skidor, pjäxor, stavar, snowboards, hjälmar...

Vi tar kort i hela anläggningen.

Välkomna till Ombergs bästa backe!

Vi kör på

I helgen hade vi möjlighet att fylla på med lite konstsnö tack vare minusgraderna. Det behövdes...

I veckan har vi öppet onsdag kväll och lördag och söndag. På onsdag är det Alla på snö då Vadstenas åk 4 kommer till Ombergsliden för att prova på både längdskidor och slalomskidor. Vi hoppas på bra väder!

Som vanligt har vi skiduthyrning och vintercafé. Vi tar kort i hela anläggningen!'

Välkomna!

Öppet i helgen

Vi har snö i Ombergsliden och anläggningen håller öppet hela helgen 10.00-16.00. Nu öppnar vi även lilla backen och lilla liften. Skiduthyrningen har öppet från 9.45 och vintercaféet serverar lättare rätter och godsaker.

Välkommen!

Öppet på måndag

På måndag den 16 januari har Ombergsliden öppet 10.00-16.00. Skiduthyrningen öppnar 9.45, där går det även att hyra bräda, hjälm mm. I vintercaféet finns lättare rätter, smörgåsar, godsaker och varma och kalla drycker. Vi tar kort i hela anläggningen.

Passa på och åk skidor när skolorna har studiedag!

Välkomna!

Vi öppnar!

Nu på lördag öppnar Ombergsliden för säsongen. Vi kommer att ha öppet lördag och söndag 10.00-16.00. Vintercafé och Jockes skiduthyrning håller också öppet samma tider.

Det fattas fortfarande snö i anläggningen och därför kommer vi inte kunna öppna backen i fullbredd. Det kommer således att vara smalare och trängre på vissa ställen i stora backen. Eftersom det kommer att vara kallt i helgen kommer snökanonerna att gå när backen är öppen. Vi hoppas att ni har överseende med eventuell snörök.

Varmt välkomna till skidsäsongen 2017 i Ombergs bästa backe!

Skidskola

Anmälan till skidskolan har öppnat.
Välkomna!

Snöläggningen har startat

Natten till tisdagen startade vi äntligen upp snökanonerna i Ombergsliden. Vi kommer att lägga snö snö så fort det är tillräckligt kallt. Vi gör allt vi kan för att öppna anläggningen så snart som möjligt. När vi är redo att öppna kommer vi att informera om det här och på Facebook.

Välkomna!

Ombergslidens hemsida har fått ny kostym men innehållet är det samma. Här finner ni information om öppettider, priser, skiduthyrning, skidskola, vintercafé m m.

Här kommer vi också informera om när anläggningen öppnar. Vi hoppas på kallare väder så att vi kan starta snökanonerna!

Skidskolan börjar 21 januari

Skidskolan startar lördagen den 21 januari. Varje veckoslut påbörjas en ny kurs som omfattar två kurstillfällen, ett på lördagen och ett på söndagen. Grupperna Lämmeln och Räven startar på förmiddagarna och Lodjuret, Vargen och Freeskiers startar på eftermiddagarna. Fredagen på Sportlovet har vi en heldagskurs. Utöver de kurser som finns erbjuder vi skicoaching. Skidskolan är öppen så länge det finns snö i backen.

Vintern närmar sig

Nu är det snart vinter, i alla fall snart december.
Vi håller på med de sista justeringarna på vårt snösystem så att vi ska vara redo att lägga snö när kylan väl kommer. Vi hoppas att det blir snart. Anmälningar till skidskolan kommer att kunna tas emot efter lucia. Fram till dess är anmälningssidan här på hemsidan inte i funktion.
Vi hoppas på en kall och snörik vinter!


Guldpartners

 • Liljefors Bygg & Fix
 • Vadstena Sparbank
 • Jangius & CO
 • Neova AB
Vill du synas här?

Silverpartners

 • Alla Format AB
 • Bofab Conveyor AB
 • Borghamns Stenförädling AB
 • Borghamnsten AB
 • Carbex
 • Dinair AB
 • Elservice Lasse & Magnus AB
 • EWAB Engineering AB
 • Fegge & Mattes Ljud Ljus Event AB
 • Fredrik Fox Förvaltning AB
 • Holmstedts Stenteknik
 • Jockes Alpinservice
 • Motala Sign Nordic SH AB
 • Ombergs Plantskola AB
 • Ombergs Turisthotell
 • Sulzer Pumps Sweden AB
 • Swedbank Mjölby
 • Tannefors Glas
 • Vadstena Buss AB
 • Vadstena Fastighets AB
 • Vadstena Marin & Fritid AB
 • XL-Bygg Mjölby
 • Östgöta rundvirke
Se alla partners

Vädret på Omberg

Temperatur -3.4 °C
Vindhastighet 0.0 m/s
Vindriktning NNE
Luftfuktighet 92%
Mer väderdata
Webbkamera